Ontdek wat jouw kernwaarden zijn

Waarom is het belangrijk om je kernwaarden te ontdekken?

Het achterhalen van jouw kernwaarden is een belangrijke stap om helderheid te verkrijgen over wat voor jou echt belangrijk is in het leven. Het stelt je in staat om doelgerichte keuzes te maken en je energie te richten op wat voor jou echt van betekenis is. Door in lijn te leven met je waarden, zul je merken dat je meer voldoening en innerlijke rust ervaart. Bovendien versterkt het je zelfvertrouwen, omdat je trouw blijft aan jezelf en niet probeert te voldoen aan verwachtingen van anderen.

Maak het top 10 van jouw kernwaarden

Om jouw kernwaarden te ontdekken, is het belangrijk om de tijd te nemen voor zelfreflectie. Een goede manier om dit te doen is door een lijst te maken van je top 10 kernwaarden en te reflecteren over wat elke waarde voor jou betekent. Een voorbeeld van kernwaarden vind je hier, 

Welke waarden komen momenteel tot uiting in je leven?

Bij het ontdekken van jouw kernwaarden is het ook belangrijk om te kijken welke waarden momenteel al tot uiting komen in jouw leven en welke waarden juist meer nadruk mogen krijgen. Door bewust te worden van deze aspecten kun je gericht werken aan het versterken van jouw kernwaarden.

Overwin obstakels en leef volledig naar je waarden

Het is mogelijk dat er obstakels zijn die ervoor zorgen dat je jouw waarden niet volledig kunt leven. Het is belangrijk om deze obstakels te identificeren en vervolgens manieren te bedenken om deze obstakels te overwinnen. Door bewust en actief te werken aan het overwinnen van deze obstakels, kun je een leven leiden waarin je in lijn bent met jouw kernwaarden.

Bij het ontdekken van jouw kernwaarden gaat het om het leggen van de juiste focus en het maken van keuzes die daadwerkelijk bijdragen aan jouw persoonlijke voldoening. Neem de tijd om jezelf beter te leren kennen en ontdek wat voor jou echt belangrijk is in het leven.