Een simpele tool voor rust in je hoofd

Herken je dat je hoofd maar niet lijkt te stoppen?

Bij het opstaan razen er al allerlei gedachten door je heen. Het lijkt bijna onmogelijk om je hoofd even op pauze te zetten. Misschien denk je dat piekeren dingen kan oplossen, maar eigenlijk geeft het alleen maar meer onrust en lost het niets op.

Hier is een simpele tip: Probeer te journallen!

Je hebt geen ingewikkeld format nodig, pak gewoon een pen en papier en schrijf op wat er in je opkomt. Simpel as that!

3 redenen om vandaag te beginnen met journalen:

Gedachten Ordenen: Journallen is een eenvoudige manier om je gedachten te ordenen. Door ze op papier te zetten, krijg je helderheid en structuur in wat er allemaal in je hoofd omgaat. Het is als het opruimen van een rommelige kamer.

Acceptatie: Journalen gaat niet alleen over het opschrijven van gedachten, maar ook over het accepteren ervan. Het helpt je om jezelf beter te begrijpen. Door gedachten op papier te zetten, creëer je ruimte voor acceptatie. Je mag je gedachten laten zijn; je hoeft er niet altijd naar te luisteren.

Zelfreflectie: Journalen is een krachtig hulpmiddel voor zelfreflectie. Door regelmatig te schrijven, krijg je een dieper inzicht in je eigen patronen en gedragingen. Dit helpt je bewuste keuzes te maken die in lijn zijn met jouw waarden en doelen.

Bonus:

Hoewel het niet het belangrijkste doel is, is het grappig hoe schrijven soms tot onverwachte inzichten leidt. Door je hoofd leeg te maken, ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën. Soms vind je zelfs spontaan oplossingen voor problemen!

Probeer het eens: schrijf elke ochtend en avond 5 minuutjes!

Ik ben benieuwd of journallen voor jou werkt! En deel gerust als je andere manieren hebt gevonden om je hoofd te kalmeren.