Naar wie luister jij bij het maken van keuzes?

Angst versus Verlangen

Bij het maken van belangrijke keuzes in ons leven, kunnen we soms overspoeld worden door verschillende angsten. Maar hoe weten we nu of deze angsten reëel zijn en naar welke stem moeten we luisteren?

Angst (ego): Jouw Beschermende Stem

Ons ego doet er alles aan om ons veilig te houden. Dit uit zich in allerlei angsten die vaak moeilijk te negeren zijn. We herkennen dit aan het constante gepieker en de drang om de angst onder controle te krijgen. De angsten die het ego creëert, zijn vaak gebaseerd op onzekerheden of trauma’s uit het verleden en zijn daardoor vaak onrealistisch. Het ego probeert ons in onze comfortzone te houden, zodat de gevreesde situatie geen werkelijkheid wordt. Echter, deze schijnveiligheid kan ons ook beperken en ervoor zorgen dat we kansen missen. Als we kiezen voor het ego, doen we dit om een bepaald risico af te dekken.

Verlangen (intuïtie): De Stille Fluistering

Onze intuïtie is subtieler en soms lastig te herkennen. Het is een stil gevoel dat moeilijk in woorden te vatten is. Onze intuïtie fluistert als het ware naar ons en wanneer we ernaar luisteren, voelt het vaak vanzelf goed. Zonder precies te weten waarom, weten we dat het de juiste keuze is. Als we handelen vanuit onze intuïtie, handelen we vanuit verlangen. We doen iets omdat we het echt graag willen.

Jouw Ervaring Telt

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met het maken van keuzes. Wanneer heb jij naar je intuïtie geluisterd en hoe heeft dit uitgepakt? Laat het me weten!